Ήξερες ότι η ημερομηνία του γάμου σου μπορεί να είναι πιο σημαντική από αυτήν της γέννησής σου;

 

ΚΡΙΟΣ

The wedding day: 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου
The wedding photo: Στιγμιότυπο από next day photo shooting σε λούνα παρκ

Φωτιά με φωτιά (ή, πιο σωστά, λάδι στη φωτιά). Ακόμα κι αν έχετε βρει το τέλειο σπίτι, αργά ή γρήγορα, θα μετακομίσετε (ισχύει και στην περίπτωση που το έχετε χτίσει οι ίδιοι). Μπορεί να παραγγείλατε με σιγουριά την tailor-made τραπεζαρία από vintage κομμάτια – μασίφ, εννοείται – άλλων τραπεζιών, αλλά σε πέντε χρόνια το πολύ θα πάρετε άλλη. Όσο κι αν αγαπάτε έναν προορισμό, δύσκολα θα επιστρέψετε ξανά. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις τα ίδια και τα ίδια, και γιατί οι αλλαγές και η νοοτροπία «σε δουλειά να βρισκόμαστε» είναι η μυστική συνταγή που θα κρατήσει τον Κριό γάμο σας ζωντανό, με μία και μοναδική σταθερά: εσάς τους δύο.

ΤΑΥΡΟΣ

The wedding day: 20 Απριλίου – 20 Μαΐου
The wedding photo: Τρυφερό τετ α τετ με φόντο το candy bar

Σ’ αγαπώ σαν το αλάτι… λέει ο τίτλος ενός κλασικού παραμυθιού, που, για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο ένας αυθεντικός food lover – όπως ο Ταύρος – μπορεί να το εκτιμήσει. Γι’ αυτό να θυμάστε: Πολλά σκαμπανεβάσματα μπορεί να φέρει η ζωή (και θα φέρει, αυτό δεν χρειάζεται να μας το πουν τα ζώδια), αλλά, ό,τι και να γίνει, τα κρουτόν δεν θα λείψουν ποτέ από τη σαλάτα σας, ένα Sauvignon Blanc θα υπάρχει πάντα στο ψυγείο σας και κανείς από τους δύο δεν θα φεύγει ποτέ χωρίς πρωινό, ο κόσμος να χαλάσει. Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι (κι εκεί σταματάει!).

ΔΙΔΥΜΟΙ

The wedding day: 21 Μαΐου – 21 Ιουνίου
The wedding photo: Selfie μπροστά από τους 500 καλεσμένους

Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε. Γιορτές, γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, επέτειος γάμου, προαγωγή, θερινό ηλιοστάσιο, καινούρια κουζινομηχανή (;)… Αν το καλοσκεφτούμε, πάντα υπάρχει μια αφορμή (ή και καμία απολύτως) για να κάνεις στο σπίτι ένα πάρτι, είτε το οργανώνεις μέρες είτε αν – ακόμα καλύτερα – προκύψει αυθόρμητα με ό,τι έχουμε. Και κάπως έτσι κυλάνε οι μέρες και τα χρόνια: γιορτινά. (Important notice: Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν πάντα καλεσμένοι τριγύρω, αφού στην πραγματικότητα «το πάρτι είναι για δύο, για εμάς τους δυο».)

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

The wedding day: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
The wedding photo: Οικογενειακή

Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου… Όταν σε κοιτάζω, όταν δεν σε κοιτάζω και μου λείπεις, όταν επιστρέφεις από τη δουλειά, όταν φεύγεις για τη δουλειά, όταν σου θυμώνω που μπήκες στο σπίτι με τα παπούτσια κι όταν μου θυμώνεις που κανόνισα κυριακάτικο τραπέζι χωρίς να σε ρωτήσω, όταν μου παίρνεις το αυτοκίνητο κρυφά για να βάλεις βενζίνη, αλλά κι όταν πας στο σουπερμάρκετ και ξεχνάς τη λίστα που έχω ετοιμάσει… Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία, γιατί, μετά από 5 δευτερόλεπτα, τα ξεχνάμε όλα, και γιατί τα βάζα του σπιτιού είναι πάντα γεμάτα λουλούδια. (Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για το peak της wedding season.)

Photo by Freepik

ΛΕΩΝ

The wedding day: 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
The wedding photo: Αυτός, αυτή και το στέμμα

Carmina Burana με συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες και όλη την επισημότητα που αρμόζει σε έναν γάμο που τα έχει όλα: Και καγιάκ και κρουαζιέρα, και πάρτι στην παραλία ξυπόλυτοι και δεξίωση, και φακές και σούσι, και σαφάρι και διακοπές στο εξοχικό, και φουλ συναίσθημα αλλά και διαφωνίες. Προσοχή: Το «όλα» δεν έχει να κάνει τόσο με ποσότητες και πολυτέλεια, αλλά με μία αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στην καθημερινότητα, που διασφαλίζει πως καμία μα καμία απολύτως ημέρα δεν περνάει έτσι απλά, χωρίς να τη ζήσεις (those who know, know).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

The wedding day: 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου
The wedding photo: Την ώρα που βγαίνουν αγκαλιά από την εκκλησία και τους πετάνε ρύζι

Τέσσερις εποχές. Κι όμως, αυτά τα σπίτια που βλέπουμε στις ταινίες υπάρχουν, κι έχουν τον πάγκο της κουζίνας στη μέση πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες κρεμασμένα κι αστραφτερά (ακόμα κι όταν μαγειρεύεις παστίτσιο), και cozy living room με τεράστιες βιβλιοθήκες, minimal έπιπλα, και ντουλάπες με ράφια σαν από κατάστημα που άνοιξε πρώτη μέρα. Και για να μην αναρωτιέστε αν εδώ μένουν πραγματικά ζευγάρια, η απάντηση είναι «ναι», και μάλιστα, όλως τυχαίως, γιορτάζουν την επέτειό τους αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί τακτοποιημένο σπίτι σημαίνει τακτοποιημένη, άρα, ήρεμη κι αρμονική ζωή.

ΖΥΓΟΣ

The wedding day: 23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου
The wedding photo: Ο πρώτος χορός

Ας μείνει μεταξύ μας, αλλά, αν όλοι οι γάμοι γίνονταν αυτήν την περίοδο, οι δικηγόροι με εξειδίκευση στα διαζύγια δεν θα είχαν πολλή ζήτηση. Επειδή ζούμε σε έναν χαοτικό κόσμο ενηλίκων και όχι σε κάποιο χολιγουντιανό πλατό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν εντάσεις, και όλα όσα προκαλεί αναπόφευκτα η καθημερινή τριβή – με μέτρο πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, που η διπλωματία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, όλα λύνονται εφόσον υπάρχει καλή διάθεση και εφόσον το ΜΑΖΙ προηγείται πάντα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

The wedding day: 24 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου
The wedding photo: Παπαρατσικό κλικ από το αυτοκίνητο

Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα: Η συνταγή εδώ είναι πολύ συγκεκριμένη και έχει τρία μυστικά: τσιγάρισμα, σβήσιμο με κρασί και ένα πλούσιο mix μπαχαρικών από τα βάθη της Ανατολής. Που, σε όρους γαμήλιας διαλέκτου, μεταφράζεται σε νάζια, παιχνίδια, πάθος, διαρκή εγρήγορση και καθημερινή, ατέρμονη διεκδίκηση – πάντα σε υγιές πλαίσιο. Αν δεν το αντέχει το στομάχι σας, αλλάξτε ημερομηνία γάμου πριν να είναι πολύ αργά…

Photo by Adam Navarro on Unsplash

ΤΟΞΟΤΗΣ

The wedding day: 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
The wedding photo: Selfie από το αεροδρόμιο

Ταξιδιάρα ψυχή: Το ξέρουμε, έχετε κουραστεί να διαβάζετε δίπλα στον Τοξότη τη λέξη «ταξίδι», αλλά είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Γιατί, για το ζώδιο αυτό, άρα και τους γάμους που ξεκινούν την ίδια γενέθλια περίοδο, η περιπλάνηση και ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι τρόπος ζωής. Και, όχι, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα περάσει κανείς όλη του τη ζωή γυρνώντας τον γαλαξία με οτοστόπ, αλλά ότι βιώνει την καθημερινότητα σε travel mode: Είναι ανοιχτός δηλαδή σε νέες εμπειρίες και εκπλήξεις, παίρνει ρίσκα, θέτει νέους στόχους, βρίσκει πάντα ένα κίνητρο που τον ενεργοποιεί, αναζητά νέες εικόνες, καλλιεργεί ένα κλίμα θετικών προσδοκιών. Υπάρχει καλύτερο «καύσιμο» για έναν γάμο;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

The wedding day: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου
The wedding photo: Αγκαλιασμένοι κάτω από γιρλάντα με γκι

Pοtato potato, tomato tomato: Δείτε το πριν το κατεβάσουν: Ο γάμος είναι και σύμβαση, είναι και ρουτίνα, και έχει γκρίνια, και κούραση, και θέλει ενδελεχή, ασταμάτητη προσπάθεια, και υπομονή, και δύναμη, και υποχωρήσεις. Τα ζευγάρια λοιπόν που γιορτάζουν την επέτειό τους σε αυτές τις ημερομηνίες, όχι μόνο τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά από την αρχή, αλλά δεν φοβούνται και να τα αντιμετωπίσουν κατάματα. Γιατί ξέρουν πως ο γάμος –εκτός, και πριν από όλα τα παραπάνω– είναι αγάπη, και νοιάξιμο, και τρυφερότητα, και δέσμευση, και δήλωση πως από εδώ και πέρα θέλω να είμαστε μαζί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επέλεξαν να παντρευτούν την εποχή του χρόνου που έχει ταυτιστεί με τα νέα ξεκινήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

The wedding day: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου
The wedding photo: Στο bar τσουγκρίζουν τα κοκτέιλ τους

Τρελαίνομαι (μια κρυώνω, μια ζεσταίνομαι): Τη μία βγαίνουν κάθε βράδυ έξω, δεν χάνουν πάρτι, συναυλία, event, κάνουν το παν για να βρίσκονται μέσα σε κόσμο, την άλλη κλείνονται στο σπίτι και δεν θέλουν άνθρωπο. Θέλουν όμως πάντα ο ένας τον άλλο. Γι’ αυτό μπορούν και ισορροπούν πάνω σε αυτήν την αέναη τραμπάλα: μέσα/έξω, μόνοι μας/με κόσμο, pescetarian/vegetarian, βουνό/θάλασσα, free camping σαν ναυαγοί, σαν Ροβινσώνες/couple retreat σε πολυτελές spa.

ΙΧΘΥΕΣ

The wedding day: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
The wedding photo: Now the groom may kiss the bride et voilà!

Και μόνο που με κοιτάς λιώνω. Τοσκάνη για honeymoon, για επέτειο, και γενικά Τοσκάνη forever, tattoo και για τους δύο με την ημερομηνία του γάμου, ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών με κάθε ευκαιρία, μαραθώνιοι rom-coms αγκαλιά στον καναπέ, αμέτρητα τηλέφωνα/μηνύματα/#loveyou μέσα στη μέρα, κάθε μέρα. So what, θα μας πείτε, έτσι είναι όλα τα ζευγάρια τον πρώτο χρόνο. Αυτά τα λίγα όμως που έχουν επέτειο όταν ο Ήλιος είναι στους Ιχθύες μένουν έτσι για πάντα, γιατί romance is a state of mind.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do

 που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS

Αυτά τα ζώδια είναι γεννημένα για γάμο!

Ιχθύες, Καρκίνοι και 3 ακόμα ζώδια που αγαπούν τη δέσμευση λίγο ή πολύ παραπάνω από τα υπόλοιπα.

Το νέο τεύχος του Yes I Do κυκλοφορεί με το πιο summery εξώφυλλο!

...και την υπογραφή του ταλαντούχου Κώστα Σπαθή!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press