Όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, υπάρχει ένα νυφικό μακιγιάζ, που είναι ultra chic και ταυτόχρονα ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Είτε έχετε οβάλ πρόσωπο, είτε στρογγυλό, είτε τα μάτια σας είναι αμυγδαλωτά ή ανοδικά, αυτό το look θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας και θα απογειώσει την bridal εμφάνισή σας.

Η ταλαντούχα makeup artist Λένια Σιδέρη περιγράφει step by step το συγκεκριμένο μακιγιάζ και μοιράζεται με το Yes I Do μικρά μυστικά για να το διατηρήσετε αψεγάδιαστο μέχρι και την τελευταία στιγμή του wedding party.

#1 The skin prep

«Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το παν! Πριν από το μακιγιάζ εφαρμόζω στη νύφη μία μάσκα προσώπου για λάμψη και στη συνέχεια μία ενυδατική κρέμα προκειμένου να “κλειδώσει” η υγρασία. Αυτή είναι η καλύτερη βάση για ένα εντυπωσιακό bridal makeup που… θα κλέψει τις εντυπώσεις».

#2 The glow effect

«Μετά το skincare σειρά έχει το primer, το οποίο ρυθμίζει τη λιπαρότητα και λειαίνει τους πόρους της επιδερμίδας, χαρίζοντας αψεγάδιαστη όψη. Ακολουθεί το foundation – εγώ χρησιμοποιώ ένα μέτριας πυκνότητας σε χρωστικές ώστε να κρατήσει πολλές ώρες χωρίς να δείχνει βαρύ το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το αναμειγνύω με λίγες σταγόνες highlighter για να πετύχω το extra glow που κάθε νύφη επιθυμεί».

#3 The blending factor

«Στη συνέχεια, κάνουμε focus στα μάτια, όπου έχω χρησιμοποιήσει γήινες αποχρώσεις με shimmer, έχω κάνει σβησίματα στην εξωτερική γωνία και – εννοείται – πολύ καλό blending, γιατί εκεί κρύβεται η επιτυχία του look. Με το σωστό blending, δηλαδή έχοντας δουλέψει και ανακατέψει όσο χρειάζεται τις υφές, θα έχουμε μια γλύκα και μια ισορροπία σε όλο το πρόσωπο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι σκληρό».

#4 Be fresh!

«Από αυτό το τόσο κομψό μακιγιάζ δεν λείπει το ρουζ σε απαλές ροζ-καφέ αποχρώσεις. Εγώ εφάρμοσα την τεχνική του contouring, με key items ένα κρεμώδες bronzer και ένα διάφανο highlighter σε powder μορφή. Και για ακόμη περισσότερη φρεσκάδα στο bridal look, λέω πάντα “ναι” στα lip combos. Λατρεύω τους συνδυασμούς κραγιόν και στα περισσότερα νυφικά μακιγιάζ, όπως και εδώ, χρησιμοποιώ 3 διαφορετικά προϊόντα “παίζοντας” με το ροζ».

#5 The hot secrets

«Όλες οι γυναίκες που ετοιμάζουν τον γάμο τους, είτε παντρεύονται χειμώνα, είτε καλοκαίρι, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι: το primer, η πούδρα και το setting spray είναι must στο νυφικό μακιγιάζ. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουν τη θερμότητα στο πρόσωπο (π.χ. τον ζεστό αέρα από το σεσουάρ), και να μην πειράζουν με τα χέρια το δέρμα τους. Ακόμα και στην περίπτωση που δακρύσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα χαρτομάντηλο. Με αυτά τα tips το νυφικό μακιγιάζ θα παραμείνει αψεγάδιαστο… μέχρι το επόμενο πρωί!».

Photo credits: Dream On Photography

RELATED POSTS