Καλεσμένη σε γάμο: τι δεν πρέπει να πω και να κάνω

Ο γάμος, όπως και κάθε κοινωνική εκδήλωση, έχει τους κανόνες του κι εσύ σαν καλεσμένη οφείλεις να τους ακολουθήσεις. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι βρίσκεσαι εκεί για να τιμήσεις το ζευγάρι, γι’ αυτό ξέχνα ότι έμαθες από το Wedding Crashers.

Η παρουσία σου σε έναν γάμο έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από την σχέση σου με το ζευγάρι (συγγενική, φιλική, συναδελφική) και είναι αυτή που καθορίζει το πόσο θα εμπλακείς στα του γάμου. Αν για παράδειγμα παντρεύεται ο προϊστάμενός σου στη δουλειά, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να χορεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο στο πάρτι. Στις κολλητές και στα αδέρφια, έχεις το ακαταλόγιστο, αλλά διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μην επιλέξεις ρούχο σε λευκό ή άλλο παρεμφερές χρώμα, αφού ανήκουν δικαιωματικά στη νύφη.

Αν δεν είσαι κοντινό πρόσωπο στην οικογένεια, προσπάθησε να έχεις μια διακριτική εμφάνιση. Μετά τη νύφη, σειρά έχουν η κουμπάρα, η μητέρα και η αδερφή της, οι οποίες πρέπει να είναι κομψές  αλλά όχι υπερβολικές.

Μην το παρακάνεις με τα σέξι ρούχα. Αυτό σημαίνει όχι υπερβολικό μίνι σε φούστα και φόρεμα, βαθιά ντεκολτέ, φουλ διαφάνειες και παπούτσια που θυμίζουν Lady Gaga. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν μιλάς με τον θείο της νύφης είναι να μην σε κοιτάει στα μάτια!

Διευθέτησε το θέμα του δώρου από πριν. Βάλε τα χρήματα σε λογαριασμό ή στείλε το δώρο στο σπίτι για να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή να βρεις ποιος μαζεύει τα δώρα. Αν δεν έχεις στείλει/πάρει δώρο (μην το κάνεις) σε καμία περίπτωση δεν το τονίζεις εκείνη την ώρα στο ζευγάρι (π.χ. Δεν πρόλαβα να σας πάρω κάτι αλλά επιφυλάσσομαι). Απλά το στέλνεις αργότερα.

Όταν έρθει η ώρα να πάρεις μπομπονιέρα, δεν ζητάς για όλο σου το σόι. Παίρνεις μόνο αυτή που σου αντιστοιχεί.

Αν συνοδεύεσαι, φροντίζεις να συστήνεις τον συνοδό σου και να μην τον αφήνεις μόνο του. Φαίνεται άσχημο και για τους δύο.

Αν παντρεύεται η παιδική σου φίλη, η αγαπημένη σου συνάδελφος κτλ και έχετε μαζευτεί κοριτσοπαρέα, προσοχή στο κους κους και τις γκριμάτσες. Ο φακός του φωτογράφου καραδοκεί…

Δεν τρως/πίνεις λες και έχεις να φας ένα μήνα. Φρόντισε να έχεις φάει ένα σνακ πριν από τον γάμο, ώστε να μην πέσεις με τα μούτρα στο φαί. Δεν είπαμε να μείνεις νηστική, αλλά μην το παρακάνεις. Το ίδιο ισχύει και με το ποτό.

Αν είσαι single, μπορείς να φλερτάρεις αλλά όχι να κρεμάσεις ταμπέλα «εγώ πότε θα παντρευτώ». Προσοχή! Δεν φλερτάρουμε μπαμπά νύφης ή γαμπρού. Ένα κομπλιμέντο αρκεί, αν θέλεις να είσαι ευγενική, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν χορεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Το είπα και στην αρχή, το ξαναλέω και τώρα. Διασκέδασε αλλά μην συμπεριφέρεσαι λες και δίνεις παράσταση στο DWTS.  Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις περίγελος.

Μην ‘μπαίνεις’ με το έτσι θέλω σε φωτογραφίες και μην κάνεις γκριμάτσες. Δεν είσαι στην πενταήμερη.

Φύγε πριν ανάψουν τα φώτα. Αν δεις ότι ο χώρος έχει αδειάσει και το ζευγάρι είναι πλέον κατάκοπο, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις. Εκτός κι αν ανήκεις στις κατηγορίες που αναφέραμε (αδερφή, κολλητή).

 

kalesmenh-se-gamo