«Με τι θες να ξεκινήσω, με τα ευχάριστα ή τα δυσάρεστα;» είναι το δίλημμα που με ταλαιπωρεί πάντα, μία ερώτηση που ακροβατεί στα όρια του σαδισμού και που ποτέ δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θέλω να ακούσω πρώτα τα καλά και να υποστώ στη συνέχεια την ψυχρολουσία, ή αν αξίζει να ξεκινήσω με τα άσχημα, αλλά να τελειώσω με μια γλυκιά γεύση στα χείλη. Μεγαλώνοντας αποφάσισα να εφαρμόσω και σε αυτή την περίπτωση τη στρατηγική του φαγητού, που είχα από μικρή. Ως κοριτσάκι, επέλεγα το δεύτερο σενάριο. Άφηνα πάντα τις τηγανητές πατάτες για το τέλος. Πρώτα έτρωγα το ψάρι ή το κρέας και κρατούσα σαν φυλαχτό τις λαχταριστές πατάτες.

Κάπως έτσι θα κινηθώ και σε αυτό το editorial. Θα αφήσω τις πατάτες για το κλείσιμο.

Το 2024 ήταν μια κακή χρονιά για τους γάμους. Θα βιαστεί να πει κανείς πως «Έλληνες είμαστε και το υπολογίζουμε το δίσεκτο», όμως έχω την αίσθηση πως αυτή είναι μια σχετικά απλοϊκή δικαιολογία που δεν καλύπτει τους επαγγελματίες του γάμου, οι οποίοι πέρασαν ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια της ζωής τους σε επίπεδο δουλειάς. Ξαφνικά, οι γάμοι βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσει και η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές του νέου έτους, αλλά πρακτικά, τα νούμερα είναι ήδη γνωστά. Τα κτήματα είχαν διαθεσιμότητα, οι επαγγελματίες του γάμου κοιτούσαν ξανά και ξανά τις άδειες ημερομηνίες, και εμείς, οι καλεσμένοι, λάβαμε ελάχιστες προσκλήσεις. Μα τι συνέβη όμως στ’ αλήθεια;

Διεθνείς έρευνες συμφωνούν πως ένα ζευγάρι παντρεύεται, κατά μέσο όρο, έπειτα από 3 χρόνια γνωριμίας.

2024 – 3 = 2021
Απλά μαθηματικά.

Και το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά του Covid-19. Φόβος εγκατεστημένος στις καρδιές μας, μια νέα εποχή όπου όλα έμοιαζαν καινούρια και δύσκολα, και η αλλαγή είχε ριζώσει μέσα μας. Οι singles φίλες μου, του 2021, παραμένουν singles το 2024. Γιατί; Επειδή –σκέφτομαι– άλλαξε ο τρόπος που φλερτάρουμε, που βγαίνουμε, που προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλο. Μπορεί ο Covid-19 να μοιάζει –και να είναι– πλέον μακρινή ανάμνηση, όμως οι αλλαγές που έφερε ήταν σαρωτικές. Και αυτά είναι τα κακά νέα. Όχι ότι είχαμε μείωση στους γάμους. Αλλά κυρίως ότι είχαμε «μείωση» στα νέα ζευγάρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Και τώρα έρχονται οι τηγανητές πατάτες. Τα καλά νέα είναι, όπως όλα δείχνουν, πως το 2025 θα σβήσει κάθε αμφιβολία, απορία, αναστάτωση που δημιούργησε το 2024. Τα ζευγάρια κάνουν ήδη book ημερομηνίες, επαγγελματίες, εκκλησίες, κτήματα.

Αναβρασμός.
Ευτυχία.
Ξεκινάμε πάλι.
Oh yes, we do!

Μα τι πιστέψατε; Πως θα μπορούσε ποτέ και υπό οποιεσδήποτε καταστάσεις ή συνθήκες ο γάμος να «πεθάνει»; Φυσικά και όχι. Γι’ αυτό κι εμείς στο Yes I do, ως το βασικό wedding μέσο ενημέρωσης της Ελλάδας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη βιομηχανία του γάμου. Πρωτίστως τα ζευγάρια και ταυτόχρονα τους επαγγελματίες του γάμου. Στο εξώφυλλό μας, έπειτα από 29 ολόκληρα τεύχη, θα βρείτε για πρώτη φορά έναν real, παραμυθένιο γάμο, αυτόν του Φίλιππου και της Ηλέκτρας, ενώ το catwalk που ετοιμάζουμε για τον Μάρτιο του 2025 θα είναι μια αληθινή γαμήλια έκπληξη.

Οι τηγανητές πατάτες είναι εδώ, τις φυλάξαμε για το τέλος και μας κάνουν να χαμογελάμε. Γιατί ξέρουμε πως το γεύμα δεν τελειώνει εδώ. Ακολουθεί ένα λαχταριστό σοκολατένιο επιδόρπιο που θα σημάνει την αρχή μιας ξέφρενης νύχτας. Μιας υπέροχης χρονιάς. Κλείνουμε το 2024 με γλυκόπικρη γεύση, όμως υποδεχόμαστε το 2025 με χαμόγελο και αισιοδοξία. Μπορεί, τελικά, ο Covid-19 να μην έκανε και τόσο κακό. Μήπως οι γάμοι χρειάζονταν ένα «facelift»; Πιθανώς. Μήπως είχε έρθει η στιγμή οι γάμοι να μπουν σε μια νέα εποχή; Σίγουρα. Λιγότεροι καλεσμένοι, μεγαλύτερο συναίσθημα. Μικρότερη guest list, αλλά αύξηση στο κατά κεφαλήν budget και το συνολικό γαμήλιο spending. Λιγότερες υποχρεώσεις, περισσότερος χορός στο πάρτι. Λιγότερα «πρέπει», περισσότερα «θέλω».

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στη νέα εποχή του γάμου, με ένα περιοδικό πλούσιο σε ύλη, προτάσεις και συναίσθημα. Ένα τεύχος που θα σας οδηγήσει στους γάμους του 2025, που έρχονται για να γράψουν τη δική τους ιστορία. Αν είστε weds-to-be, αφουγκραστείτε τη νέα ενέργεια και οργανώστε έναν γάμο που θα κάνει ευτυχισμένους κυρίως εσάς.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και με το καλό!

Είμαστε πάντα εδώ να ακούμε τις σκέψεις, τις ανησυχίες σας, να σας προτείνουμε τους κορυφαίους επαγγελματίες που θα πραγματοποιήσουν το όνειρό σας, αλλά και να δεχόμαστε στο Instagram account μας φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο σας, που –παρότι μπορεί να μη σας γνωρίζουμε προσωπικά– μας κάνουν μέρος όσων ζήσατε και φέρνουν δάκρυα χαράς στα μάτια μας.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Ηλέκτρα Σμυρλάκη & Φίλιππος Νάνος | Destination wedding goals… στο χιονισμένο Σεντ Μόριτζ

Το ραντεβού δόθηκε στην εκκλησία του Αγίου Μαυρικίου, με την υπέρκομψη νύφη να φτάνει εν μέσω ισχυρής χιονόπτωσης!

NY Bridal Fashion Week | Η Galia Lahav παρουσίασε μία συλλογή φόρο τιμής στο στιλ του 18ου αιώνα & στις δυναμικές γυναίκες του σήμερα

«Suivez moi», λέει στις νύφες η Galia Lahav και τις προσκαλεί σε ένα bridal ταξίδι αυτοέκφρασης και ενδυνάμωσης.

NY Bridal Fashion Week | Η συλλογή της Ines Di Santo απηχεί το καλλιτεχνικό πνεύμα της Αναγέννησης μέσα από νυφικά έργα τέχνης

Renaissance Reimagined ή αλλιώς… μια αντανάκλαση του παρελθόντος επανασχεδιασμένη για το παρόν!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press