Μοιάζει σαν να έχει βγει από χολιγουντιανή ταινία και όποτε τον συναντήσεις σε «ταξιδεύει» σε πρωτόγνωρα γευστικά μονοπάτια που δημιουργούν γλυκούς εθισμούς! Ο Alexander Pavlov είναι πολύ περισσότερα από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο pastry chef, και στο Yes I Do τον θαυμάζουμε για όλα όσα έχει καταφέρει αλλά και για όλα όσα ετοιμάζει για το μέλλον.

Αλέξανδρε, μύησέ μας στο Pavlov Patisserie! Χωράνε όλα όσα κάνεις σε 3 γραμμές;

Θα το περιέγραφα με 3 λέξεις: πάθος, δημιουργία και αγάπη!

Αλήθεια, τι έκανες πριν ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;

Πριν ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική, υπήρξα το κλασικό παιδί που έπρεπε να σπουδάσει σε μια καλή σχολή εντός Αθηνών. Έτσι, πέρασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, από όπου αποκόμισα πολλά εφόδια που με βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία της ζωής μου.

Πώς ήταν άραγε ο Αλέξανδρος στο σχολείο;

Στο δημοτικό, το γυμνάσιο ή το λύκειο; Γιατί θεωρώ πως πέρασα από όλες τις φάσεις: προσεκτικός, επιμελής, άτακτος, επαναστάτης… και θα έδινα τα πάντα για να τις ξαναζήσω.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOTIRIS TSAKANIKAS

Ποιο είναι το πιο «τρελό» γλυκό που έχεις εμπνευστεί ποτέ;

Ένας ολόκληρος μπουφές με μικρά γλυκά βασισμένα στην ιαπωνική κουλτούρα με miso crème brûlée, sake cream και τριαντάφυλλο, wasabi και σοκολάτα, και πολλά άλλα παρόμοια.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο; Όχι απαραίτητα επαγγελματικό!

Να δημιουργήσω μια αγροτουριστική μονάδα εκτός μεγαλούπολης, με κήπους, μποστάνια, αμπέλια κλπ., όπου ο φιλοξενούμενος θα έχει τη δυνατότητα να ζει και να γεύεται τη φύση με όλες του τις αισθήσεις.

Και τέλος, συμπλήρωσέ μου τα δικά σου αγαπημένα:

Το απόλυτο wedding cake trend για το 2025: Τα long wedding cakes και οι extravagant τούρτες γάμου.
Η γεύση που λατρεύεις είναι: Ο συνδυασμός ψημένης ζύμης με κρέμα βανίλιας.
Υπάρχει κάποιο γλυκό που δεν σου αρέσει καθόλου; Δεν υπάρχει, αρκεί να έχει φτιαχτεί σωστά.
Αν ο έρωτας είχε γεύση, τότε θα ήταν: Passion fruit με σοκολάτα
Τι σε κάνει αληθινά ευτυχισμένο; Το επιφώνημα ενθουσιασμού όταν δοκιμάζουν τα γλυκά μου.
Η πιο «γλυκιά» ανάμνησή σου είναι: Τα pain perdu με μέλι και αμύγδαλα που έφτιαχνε η γιαγιά μου για πρωινό!
Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς το πρωί; Εξαρτάται από την εποχή. Συνήθως σκέφτομαι αν έχω πραγματικά ξυπνήσει και τι ώρα είναι! Μετά, τον πρώτο λόγο έχουν τα σκυλιά μου.
Ο Αλέξανδρος με 3 λέξεις είναι: Υπομονετικός, φιλικός, ενθουσιώδης
Βάλε ένα hashtag στη ζωή σου: #pavlova #dreamer #behungry

Instagram: @pavlov_patisserie

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS