Όταν σου κάνουν ένα δώρο, όσο ωραίο και να είναι, όσο κι αν σου ταιριάζει απόλυτα, υπάρχει ο παράγοντας «κάρτα» που πάντα μπορεί να το κάνει αξέχαστο. Όλοι έχουμε έναν φίλο που μπορεί να μας κάνει δώρο στο γάμο μας έναν πλάστη και μια εκπληκτική χειροποίητη κάρτα που να λέει μεταξύ των άλλων ευχών «Για να τον παίρνεις στον κυνήγι, όταν δεν πλένει τα πιάτα!».
Δε χρειάζεται να κάνετε δώρο πλάστη, αλλά σίγουρα καταλάβατε κατά πόσον το καλό χιούμορ σε μια κάρτα μπορεί να κάνει την χειρονομία σας αξέχαστη. Πως λοιπόν ετοιμάζουμε την τέλεια ευχετήρια κάρτα:
Εννοείται, πως θα είναι τέλειο να τη φτιάξετε μόνοι σας. Εσείς που δεν είστε τόσο crafty μην αγχώνεστε! Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζατε. Χρειάζεστε μόνο ένα κομμάτι χαρτόνι κανσόν για να γίνει η «κάρτα», μια φωτογραφία σας με τους soon-to-be παντρεμένους (όσο πιο παλιά και αστεία είναι τόσο το καλύτερο –αστεία ίσον, μεθυσμένα βράδια, γελοίες μεταμφιέσεις τις απόκριες κλπ-)και μια βόλτα σε ένα μαγαζί με είδη χειροτεχνίας για να βρείτε διάφορα πράγματα πχ, χρυσόσκονη και κόλα για να τη στολίσετε. Θα το εκτιμήσουν πιο πολύ κι απ’ το δώρο που θα πάρετε.
Είναι σημαντικό, να μπορείτε κάπως να ταιριάξετε την κάρτα σας, με το δώρο σας. Ή έστω το περιεχόμενο της κάρτας. Μπορείτε να προμηθευτείτε και μια απλή κάρτα του εμπορίου, αν γράψετε μέσα κάτι εξαιρετικό. Αν ξεμείνετε από ιδέες, μη ξεχνάτε πως πάντα μπορείτε να ντύσετε τον γάτο σας γαμπρό και να τον φωτογραφίσετε και έγινε.
Αν αγοράσετε μια ωραία κι αστεία κάρτα του εμπορίου, σε καμία περίπτωση μην την υπογράψετε απλά με ένα «Να ζήσετε, σας αγαπώ, Μπάμπης». Εκτός πια, αν βρήκατε την πιο τέλεια κάρτα του κόσμου. Και πάλι, δεν είναι τόσο προσωπικό. Προσπαθήστε όταν γράφετε την κάρτα σας, να γράψετε κάτι ουσιαστικό. Μπορεί να είναι με τη μορφή γράμματος, μπορεί και να είναι ένα τραγούδι. Πάντως σκεφτείτε κάτι που να σας χαρακτηρίζει. Ή έστω να χαρακτηρίζει το ζεύγος. Πχ: Όταν σας γνώρισα στο πανεπιστήμιο ήσασταν κι οι δύο φυτά και ανέραστοι, που να ‘ξερα πως θα αφήνατε κι απογόνους. Είστε τέλειοι όμως και σας αγαπώ».
Αν δεν είστε καλοί στα λόγια, μπορείτε να αντί για κάρτας, να γράψετε ένα cd, με τραγούδια που να θυμίζουν κάτι, μια εποχή, ένα πάρτυ, μια σχολή, 4 μέρες στην Αντίπαρο. Αν είστε tech geeks, μπορείτε να φτιάξετε ένα video ή να περάσετε στο δίσκο ένα video απ’ τα παλιά.
Οπωσδήποτε μια καλή ιδέα είναι, να αναφέρετε γιατί επιλέξατε το δώρο που θα τους κάνετε. Αν ας πούμε το δώρο σας είναι ένα μασάζ για ζευγάρι, εννοείται πως γράφετε στο υστερόγραφό, «Να απολαύσετε το μασάζ, μπας και χαλαρώσετε λίγο, και κάνετε και κάνα μωρό» και λοιπά κάφρικα που γράφουμε στους φίλους μας όταν παντρεύονται. Πάντα είναι καλό να αναφέρετε το σκεπτικό με το οποίο αγοράσατε το δώρο σας. Ακόμα κι αν έχετε πάρει ένα τηγάνι μπορείτε να πείτε κάτι σαν «Γιώργο, ήθελα να είμαι σίγουρος πως η Βασούλα θα έχει τηγάνι να σου κάνει κανα αβγό μη πεινάσεις ρε φίλε». Φυσικά προσοχή με το χιούμορ σας, μην σας φέρουν το τηγάνι στο κεφάλι.
Να είστε όσο πιο δημιουργικοί γίνεται. Μπορεί το δώρο σας να είναι απίθανο, αλλά μετά από χρόνια, αυτό που θα μείνει θα είναι η κάρτα, και η σκέψη και η ευχή που θα κρύψετε μέσα σε αυτή. Βάλτε τη φαντασία σας και αφιερώστε τον χρόνο σας έστω στην αναζήτηση μιας αρκετά ωραίας κάρτας, μα οπωσδήποτε γράψτε κάτι προσωπικό μέσα!
By Irene Theodosi