Σήμα κατατεθέν του γάμου, το συνοδεύουν βαρυσήμαντοι συμβολισμοί και είναι το μοναδικό ίσως αξεσουάρ που δεν θα αποχωριστείτε ποτέ. Χρειάζεται, λοιπόν, και η αντίστοιχη προσοχή, γι’ αυτό πριν επιλέξετε, ρίξτε μια ματιά στα tips που ακολουθούν…

Βεβαιωθείτε για τα σωστά νούμερα. Ακόμα κι αν ο γαμπρός δεν μπορεί να έρθει μαζί σας όταν θα επιλέξετε τις βέρες και σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, ζητήστε του να μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο και να του πουν ακριβώς το νούμερό του.

Αποφύγετε τα πολύ εκκεντρικά σχέδια. Πρόκειται για αξεσουάρ κλασικό και διαχρονικό που θα το φοράτε για πάντα.

Αποφύγετε τα πολύ μεγάλα δαχτυλίδια. Καθαρά για πρακτικούς λόγους.

Όχι, δεν είναι ανάγκη να είναι ίδιες. Μπορούν να είναι διαφορετικό χρώμα ή σχέδιο αλλά να φαίνεται πως είναι “ζευγάρι”. 


Βέρες από λευκόχρυσο Κ18 με ματ φινίρισμα | KKJEWELRYLAB

Δημιουργήστε τις δικές σας μοναδικές βέρες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να χαράξετε τα ονόματά σας και την ημερομηνία, αλλά μπορείτε να βρείτε και κάτι πιο ευφάνταστο. Μια αγαπημένη σας φράση που ξεκινάει στη μία βέρα κι ολοκληρώνεται στην άλλη, ένα σύμβολο που εμφανίζεται μόνο όταν οι βέρες είναι η μία δίπλα στην άλλη, ένα μυστικό κοινό χαρακτηριστικό ή να περιγράψετε σε έναν σχεδιαστή κοσμημάτων τι φαντάζεστε και να σας φτιάξει μοναδικές tailor made βέρες…

Βέρες από λευκόχρυσο και ροζ χρυσό Κ18 | KKJEWELRYLAB

Αν υπάρχουν βέρες – κειμήλια. Καταλαβαίνουμε πως αν για παράδειγμα έχετε τις βέρες των παππούδων σας μπορεί να σκεφτείτε να τις προσαρμόσετε στα μεγέθη σας αλλά και πάλι, δεν θα είναι οι “δικές σας” βέρες. Τα κειμήλια έχουν άλλη θέση και χρησιμότητα, γι’ αυτό καλό είναι να δημιουργήσετε για το νέο ξεκίνημα κάτι δικό σας. 

Ορίστε budget & κάντε μια έρευνα. Ψάξτε στο internet και δείτε τι περίπου σας αρέσει. Διαφορετικά, υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχέδια κι επιλογές που είναι εύκολο να μπερδευτείτε και να δυσκολευτείτε να επιλέξετε. 

Μια δοκιμή θα σας πείσει. Μπορεί να ξέρετε τι θέλετε αλλά όταν το δοκιμάστε να μη σας ταιριάζει, να μην είναι όπως τα είχταε φανταστεί ή να μην σας βολεύει. 

Τρία πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις βέρες

Ο συμβολισμός τους παραπέμπει στο άπειρο, στην αιωνιότητα, στο “για πάντα μαζί” αφού δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος!
Πρόκειται για έθιμο που ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο με τις πρώτες βέρες να είναι φτιαγμένες από καλάμια. Στη συνέχεια το υιοθέτησαν οι Ρωμαίοι, δημιουργώντας δαχτυλίδια από σίδερο που συμβόλιζαν πως πλέον η γυναίκα “ανήκει” στον σύζυγο. Τα έλεγαν μάλιστα «Annulus Pronubus» και τα φορούσαν στον παράμεσο του αριστερού χεριού, γιατί πίστευαν πως από εκεί περνάει μια φλέβα που πάει στην καρδιά, η φλέβα της αγάπης. 
Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση η βέρα μπαίνει στο δεξί χέρι στον παράμεσο, αφού προηγείται η Αγία Τριάδα (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα) και μετά ο σύζυγος. 
Βέρες Πριγκιπώ