Κορυφαίοι Έλληνες επαγγελματίες από τον χώρο του wedding industry μιλούν αποκλειστικά στο Yes I Do και τη Μυρτώ Κάζη. Ανάμεσά τους και η Λουίζα Διγενή, η μία εκ των δύο as sweet as it gets κοριτσιών του The Cakers, η οποία μάς ξεναγεί στον δικό της, λαχταριστό κόσμο.

Λουίζα, ας ξεκινήσουμε με κάτι που πάντα ήθελα να μάθω: Είσαι του γλυκού ή του αλμυρού;

Του αλμυρού! (γέλια)

Αλήθεια, πώς γεννήθηκε η ιδέα του The Cakers; Δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ αυτό.

Η δημιουργία του The Cakers ήρθε σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων γιατί, ενώ όλο αυτό είχε ξεκινήσει σαν χόμπι, απέκτησε τη δική του δυναμική και έπρεπε κάτι να κάνω. Όταν το 2017 γνωριστήκαμε με την Ελισάβετ Αρμάου, γρήγορα καταλάβαμε πως μοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες, όνειρα και στόχους. Ήταν και οι συνθήκες που επικρατούσαν στη ζωή μου τέτοιες εκείνη την εποχή, που με έκαναν να πάρω την απόφαση να ξεκινήσουμε.

Τι έκανε η Λουίζα πριν από το The Cakers; Πες μου λίγα πράγματα για εσένα στην προ Cakers εποχή!

Ήμουν μία full time μανούλα. Άφησα την καριέρα μου στη ναυτιλία λίγο πριν γίνω για πρώτη φορά μαμά κι έπειτα αφοσιώθηκα στο μεγάλωμα των παιδιών μου. Ένιωθα απίστευτα τυχερή που μπορούσα να έχω αυτήν την πολυτέλεια. Τότε είχαμε επιλέξει ως οικογένεια να ζούμε εκτός αστικού ιστού, οπότε η ζωή μας ήταν πολύ χαλαρή. Τελείως τυχαία δήλωσα συμμετοχή σε ένα σεμινάριο ζαχαροτεχνίας και… αυτό ήταν! Ξεκίνησαν τα ψησίματα, οι διακοσμήσεις, η μελέτη, η αναζήτηση συνταγών και όσο πιο πολύ πειραματιζόμουν, τόσο περισσότερο παθιαζόμουν. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήρθε όταν έφτιαξα την πρώτη μου φιγούρα από ζαχαρόπαστα! Δεν πίστευα ποτέ ότι «το είχα» με τη γλυπτική και την κατασκευή λουλουδιών επίσης από ζαχαρόπαστα.

Ως παιδάκι ήσουν του γλυκού; Ή ξαφνικά προέκυψε αυτό;

Καθόλου! Δεν ασχολιόμουν ούτε με τη μαγειρική ούτε με τη ζαχαροπλαστική. Ήμουν παιδί του έξω, και συχνά πάνω σε ένα ποδήλατο. Τα μόνα γλυκά που ήξερα ήταν η πάστα φλόρα -πολύ αργότερα έμαθα ότι λέγεται pasta frolla!- με μαρμελάδα βερίκοκο που έφτιαχνε η γιαγιά μου, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς που ήταν το μόνο γλυκό που ήξερε να κάνει η μαμά μου, και η σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου, που μέχρι και σήμερα είναι για εμένα το απόλυτο comfort food!

Ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου όταν ετοιμάζεις μία τούρτα γάμου;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας ιδιαίτερα παρατηρητικός άνθρωπος και αυτό σε συνδυασμό με την προσωπική σχέση που δημιουργούμε με τα περισσότερα ζευγάρια, ή και με τους wedding planners που αναλαμβάνουν τους γάμους, μας δίνει μικρές πληροφορίες για τα γλυκά που φτιάχνουμε σε επίπεδο αισθητικής και γεύσης. Επίσης, όταν ετοιμάζουμε μία τούρτα, μας απασχολεί εξίσου και το τεχνικό κομμάτι. Αυτό που έχω συνέχεια στο μυαλό μου είναι να βγει ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει στο ζευγάρι και στο ύφος του γάμου του, και να είναι ίδιο και καλύτερο από αυτό που ονειρεύεται!

Πώς είναι ένα τυπικό σου Σαββατοκύριακο τώρα το καλοκαίρι;

Επόμενη ερώτηση! (γέλια)

Βάλε μας λίγο στο εργαστήριο του The Cakers! Τι συμβαίνει εκεί;

Πολλά και κυρίως δημιουργικά πράγματα! Είναι μία δουλειά που απαιτεί στενή συνεργασία της ομάδας, κάτι σαν σκυταλοδρομία… το γλυκό φτάνει σε ένα στάδιο από τον έναν, για να παραδοθεί στον επόμενο, όμως όλοι πρέπει να έχουμε τη συνολική εικόνα στο μυαλό μας και όλοι έχουμε μέρος της συνολικής ευθύνης. Πρόκειται για μία τέχνη, που, όπως όλες οι τέχνες, απαιτεί συγκέντρωση και «ρουφάει» την ενέργεια εκείνου που δημιουργεί. Αν δεν το αγαπάς, δεν το καταφέρνεις. Και όλα αυτά, φυσικά, ανάμεσα σε πολύ γέλιο και jazz μουσική!

Και τέλος, συμπλήρωσέ μου τα δικά σου αγαπημένα:

Αγαπημένη γεύση για wedding cake: Λεμόνι
Η πιο πετυχημένη συνταγή, που αρέσει σε όλους: Macarons
Γλυκά το καλοκαίρι: Πώς θα «επιβιώσουν»; Με σωστές επιλογές και καλή συντήρηση
Το απόλυτο wedding trend για το 2024: Extra-long wedding cakes
Το wedding cake trend που δεν αντέχεις άλλο: Ruffles
Τι νιώθεις όταν σου λένε πως τα γλυκά σας έκαναν θραύση; Ανακούφιση
Τι σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη; Η εξέλιξή μου
Η πιο γλυκιά σκέψη της ζωής σου: Τα παιδιά μου

Instagram: @thecakersgr

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS