Η επιτυχημένη πορεία του Ηλία Μιχαλόπουλου στον χώρο του fine dining και οι επιρροές από το εξωτερικό, τον οδηγούν στη δημιουργία μενού που συνδυάζουν διαφορετικές γαστρονομικές τάσεις και προσφέρουν μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στους weds-to-be που επιλέγουν το Golf Privé για τον γάμο των ονείρων τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Κύριε Μιχαλόπουλε, ως executive chef του Golf Privé δημιουργείτε άρτια γαμήλια μενού. Πώς πετυχαίνετε τόσο προσεγμένες γευστικές επιλογές;

Η διαδρομή μου όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας και τα επαγγελματικά μου ταξίδια στο εξωτερικό με έχουν βοηθήσει να αναπτύξω μια ποικιλία από γευστικές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ζευγαριών που μας εμπιστεύονται. Προσπαθώ να είμαι πάντα στην επικαιρότητα ως προς τις γαστρονομικές τάσεις και τις νέες τεχνικές, προκειμένου να προσφέρω μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία γεύσης.

Οι πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Μεσογείου πρωταγωνιστούν στα μενού σας. Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες και, άραγε, έχετε κάποιο γαστρονομικό φετίχ;

Χρησιμοποιώ εποχικά υλικά, όχι μόνο για τη φρεσκάδα και τη γεύση τους, αλλά και για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και των παραγωγών. Όσο για το γαστρονομικό φετίχ μου, είναι πράγματι ευέλικτο και εξαρτάται από τις τάσεις της σύγχρονης γαστρονομίας. Αγαπώ να εξερευνώ νέες τεχνικές, συνδυασμούς γεύσεων και παρασκευές που μπορούν να αναδείξουν τα υλικά σε νέα επίπεδα.

Τι δεν πρέπει να λείπει από ένα wedding menu;

Θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μενού, ωστόσο, κάποια βασικά στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα:

  • Ποικιλία πιάτων: Ένα ποικιλόμορφο menu είναι ουσιώδες όταν προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα και τις διατροφικές ανάγκες των καλεσμένων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, χορτοφαγικές/vegan επιλογές και διάφορα είδη ορεκτικών και γλυκών.
  • Εποχικότητα και φρεσκάδα: Οι πρώτες ύλες πρέπει να είναι εποχιακές και να επιλέγονται με προσοχή για την υψηλή ποιότητα και φρεσκάδα τους. Προτιμώ να συνεργάζομαι με τοπικούς παραγωγούς και να επιλέγω υλικά που έχουν παραχθεί με βιώσιμους και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.
  • Σωστή παρασκευή και τεχνική: Η προσεκτική προετοιμασία και η σωστή επεξεργασία των πρώτων υλών είναι κρίσιμες για τη δημιουργία πιάτων υψηλής ποιότητας. Κάθε συστατικό
    πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, για τη διατήρηση των φυσικών του γεύσεων και χαρακτηριστικών.

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνετε στους μελλόνυμφους πριν συζητήσετε για το μενού του γάμου τους;

Η πρώτη ερώτηση που κάνω πάντα είναι αν υπάρχουν συγκεκριμένοι διατροφικοί περιορισμοί (π.χ. αλλεργίες σε οστρακοειδή, δυσανεξία στη γλουτένη, προτίμηση σε vegan επιλογές) που πρέπει να λάβουμε υπόψη, ώστε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και ευχάριστο μενού για όλους τους καλεσμένους

Το απόλυτο wedding menu debate: Μπουφές ή σερβιριστό μενού;

Το σερβιριστό μενού αναδεικνύει περισσότερο τον χαρακτήρα του ζευγαριού. Οι καλεσμένοι απολαμβάνουν μια εμπειρία που έχει σχεδιαστεί με προσοχή, ενώ το προσωπικό εστιάζει στον μέγιστο βαθμό στην εξυπηρέτηση και την παρουσίαση των πιάτων. Από την άλλη, ο μπουφές δημιουργεί μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, δίνοντας τη δυνατότητα της επιλογής από μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων.

Υπάρχει κάποιο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όταν επιλέγουν γαμήλιο μενού;

Το «λάθος» που μπορεί να κάνουν είναι ότι ξεχνούν τις δικές τους προτιμήσεις και επικεντρώνονται αποκλειστικά στο τι θα αρέσει στους καλεσμένους τους. Είναι σημαντικό να θυμούνται
ότι ο γάμος είναι η δική τους προσωπική στιγμή και οι επιλογές του μενού πρέπει να αντανακλούν τις προτιμήσεις και το στιλ τους.

Ποιες είναι οι προτάσεις για τους φετινούς καλοκαιρινούς γάμους;

Στις προτάσεις μας φέτος θα βρείτε ποικιλία από εκλεπτυσμένα starters. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μαγιάτικο με yuzu vinaigrette και φρούτα του πάθους: Ένα δροσιστικό starter που συνδυάζει τη φρεσκάδα του μαγιάτικου με την εξωτική γεύση του yuzu και των φρούτων του πάθους.
  • Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο black angus με miso vinaigrette και truffle mayonnaise: Ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για τους λάτρεις του κρέατος, με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, που συνδυάζει την πλούσια γεύση του black angus με την απαλή γεύση του miso vinaigrette και την αρωματική νότα της τρούφας στη μαγιονέζα.
  • Vegan επιλογή: Crispy τερίνα sushi-rice με ψητή μελιτζάνα τεριγιάκι και furikake: Μια λαχταριστή vegan επιλογή. Το crispy τερίνα σε συνδυασμό με την ψητή μελιτζάνα τεριγιάκι και
    το furikake προσφέρουν πλούσια γεύση και υφή.

Γιατί να επιλέξει ένα ζευγάρι το Golf Privé για τη δεξίωση του γάμου του;

Η υψηλή αισθητική ενός venue με εκπληκτικούς χώρους δεξιώσεων και το μαγευτικό τοπίο δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον. Το καταρτισμένο και διαρκώς ενημερωμένο προσωπικό έχει τη διάθεση και την όρεξη να συμβάλλει πάντα με χαμόγελο στην εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών. Και τέλος, οι κορυφαίες γαστρονομικές επιλογές και η πολυετής εμπειρία του σεφ και της ομάδας του εξασφαλίζουν ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι για κάθε ζευγάρι και τους καλεσμένους του.

Πείτε μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για εσάς!

Ότι είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη δουλειά μου και έχω ακόμα διάθεση να ενημερώνομαι και να αναζητώ οτιδήποτε νέο και καινοτόμο. Η αγάπη και το πάθος μου παραμένουν έντονα και ανεξίτηλα στο επαγγελματικό πορτρέτο μου.

Yes, we do!

• Το Golf Privé εκτείνεται σε μια ειδυλλιακή, καταπράσινη έκταση 550 στρεμμάτων με θέα στη θάλασσα.
• Ο ενιαίος, πλήρως λειτουργικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 650 καθήμενους καλεσμένους, ενώ ο εξωτερικός κήπος και το μπαλκόνι έως 1.600 επιπλέον.
• Η μουσική παίζει ασταμάτητα μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς περιορισμούς.
• H γαμήλια τούρτα και όλες οι γλυκές δημιουργίες φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου chef pâtissier Διονύση Αλέρτα.

Α star is born!

Το εμβληματικό ορόσημο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα ASTERIA Γλυφάδας, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και σας περιμένει να ανακαλύψετε τους νέους, πολυτελείς και απαράμιλλης κομψότητας χώρους, που θα φιλοξενήσουν τα πιο premium events για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: VANGELIS PATERAKIS

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do 

που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS