Photo by tPoz Photography
Η επιλογή του μενού του γαμήλιου πάρτι δεν είναι απλή υπόθεση. Τα τρόφιμα και τα ποτά σας για την υποδοχή όχι μόνο τροφοδοτούν όλο το πάρτι (κυριολεκτικά), αλλά αποτελούν μια ακόμη ευκαιρία για να εμπλουτίσουν την προσωπικότητα και το στιλ στη μοναδική σας γιορτή. Από την αισθητική στη γεύση μέχρι την ποιότητα και την χρήση σωστών πρώτων ύλων ανά εποχή,οι συμβουλές και οι προτάσεις από ειδικούς γάμου θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις τέλειες γεύσεις για τους καλεσμένους σας. Απευθυνθήκαμε σε 3 ειδικούς, κορυφαίους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης με εξιδείκευση στις εκδηλώσεις, τους γάμους και τις βαπτίσεις και τους ζητήσαμε να μας εκμυστευρευτούν τα δικά τους μυστικά tips & tricks σχετικά με:
1. Τα 5 dos & don’ts που πρέπει να προσέχει ένα ζευγάρι στην επιλογή του γαμήλιου μενού.
2. Τι δεν πρέπει να λείπει σίγουρα από ένα γαμήλιο μενού σε χειμερινό, ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό και φθινοπωρινό γάμο;
Politeia Tennis Club
1.Do’s and Dont’s
1.Βασικό κριτήριο για μια επιτυχημένη γαμήλια δεξίωση είναι το φαγητό. Επιλέξτε πολύ προσεκτικά το χώρο που θα σας φιλοξενήσει και θα αναλάβει τη δημιουργία του menu σας.
2.Το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του χώρου είναι να έχει δική του κουζίνα (με πιστοποίηση) ώστε να είστε διασφαλισμένοι για την ποιότητα του φαγητού.Πρέπει να παρασκευαστεί την ίδια μέρα της δεξίωσης και να μην αλοιωθεί κατά τη μεταφορά του, όπως γίνεται όταν έρχεται από εξωτερικό catering.Στο POLITIA TENNIS CLUB το ομολογουμένως γευστικό menu δημιουργούν οι chef του PTC στην κουζίνα του Club, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές HACCP. Σίγουρα θα σας δοθεί η επιλογή να δοκιμάσετε τα πιάτα πριν καταλήξετε, ώστε να εμπιστευθείτε την κουζίνα του Club.
3.Οι γεύσεις είναι σηματικές, η επιλογή ποιοτικών και φρέσκων πρώτων υλών είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η εικόνα του φαγητού.
4.Η ποικιλία είναι πολύ καλός σύμμαχος, αφού έτσι καλύπτετε περισσότερα γούστα και οι καλεσμένοι σας θα φύγουν σίγουρα πολύ ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε menu buffet όπου θα υπάρχουν πολλές επιλογές και τα φαγητά θα ανανεώνονται εκεί συνεχώς.
5.Συμβουλή μας είναι να επιλέξετε απλές, νόστιμες γεύσεις από Μεσογειακή κουζίνα.Για να είναι ισορροπημένο ένα μενού θα πρέπει να αποτελείται από σαλάτες, ορεκτικά, κρεατικά και κάποια συνοδευτικά. Θα προτείναμε να υπάρχει διαδραστική κουζίνα με stand για live cooking με ριζότο ή πάστα ή κάποιο κρέας carving. Μια σημαντική λεπτομέρεια επίσης είναι το πλατώ τυριών.
Στο τέλος χρειάζεται μία πλούσια ποικιλία γλυκών (ταρτάκια, παστάκια, εκλεράκια, σιροπιαστά, μους, σιντριβάνι σοκολάτας, λουκουμάδες), φρούτων και παγωτών καθώς και η γαμήλια τούρτα.
2. Τι δεν πρέπει να λείπει σίγουρα από ένα γαμήλιο μενού σε χειμερινό,ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό και φθινοπωρινό γάμο;
Politeia Tennis Club
Κάποιες γεύσεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή για παράδειγμα σε χειμερινό και φθινοπωρινό γάμο προτείνουμε γαλοπούλα με γέμιση ή γουρουνόπουλο σούβλας αν επιθυμούμε κάτι πιο παραδοσιακό.
Σε ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό γάμο προτείνουμε δροσερές σαλάτες και χορτόπιτες ή κισ λωρέν. Τα ψαρικά επίσης είναι μια καλή ιδέα, είτε σε συνδιασμό με ζυμαρικά, είτε ως αυτούσια πιάτα όπως το φρέσκο ψάρι σφυρίδας.
CHEFI the restaurant
1. Do’s and Dont’s
Dos
1.Επιλέξτε κάτι που λατρεύετε και έχει κάποια σημασία για εσάς. Είναι η μέρα σας. Have Fun!
2.Προσαρμόστε το μενού σύμφωνα με την εποχή.
3.Δώστε έμφαση στην τελευταία λέξη: το γλυκό.
4.Ποιοτικό γαμήλιο μενού, με εξαιρετικές πρώτες ύλες.
5.The after menu.Φροντίστε να υπάρχει διαθέσιμο φαγητό και αργά την νύχτα.
Don’ts
1.Μην προσπαθείσετε να καλύψετε κάθε γευστική προτίμηση.
2.Αποφύγετε χώρους με έξτρα κρυφές χρεώσεις στο μενού.
3.Keep it simple.Η ποιότητα μετράει. Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την πολυπλοκότητα των πιάτων.
4.Αυστηρά όχι στο κατεψυγμένο φαγητό.
5.Μην κρατάτε τους καλεσμένους σας πολύ ώρα νηστικούς.
2. Τι δεν πρέπει να λείπει σίγουρα από ένα γαμήλιο μενού σε χειμερινό,ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό και φθινοπωρινό γάμο;
CHEFI the restaurant
Η εξαιρετική ποιότητα, η αυθεντικότητα, η πρωτοτυπία, η φαντασία είναι τα συστατικά της επιτυχίας.Δώστε έμφαση και στο οπτικό αποτέλεσμα, την παρουσίαση αλλά μόνο όταν συνδυάζετε με εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Μεσογειακή Αυλή
1.Do’s and Dont’s
Dο’s
1. Πάρτε μέρος σε μια γευσιγνωσία. Συμβουλευτείτε τον σεφ και δημιουργήστε ένα μενού βασισμένο στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Μην φοβηθείτε να ζητήσετε το αγαπημένο σας πιάτο ή αυτό που δοκιμάσατε στο πρώτο σας ραντεβού.
2. Φροντίστε εγκαίρως, να ενημερωθείτε για τυχόν αλλεργίες ή αν κάποιος από τους καλεσμένους σας είναι vegan ή vegetarian.
3. Προτιμήστε το σερβιριστό μενού αντί του μπουφέ. Είναι πάντα πιο επίσημο και αποφεύγετε την ταλαιπωρία των καλεσμένων σας.
4. Επιλέξτε ένα εντυπωσιακό welcome bar με αλμυρές ή γλυκές γεύσεις. Κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις…
5. Και το κυριότερο όλων! Θα πρέπει να θέσετε τον προϋπολογισμό σας στο διοργανωτή ,έτσι ώστε να προσαρμόσει και να προτείνει μενού σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα σας.
Don’ts
1. Αποφύγετε τα κακής ποιότητας κρασιά, καθώς δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλομαγειρεμένο φαγητό συνοδευόμενο από έναν αντάξιο οίνο.
2. Καλό είναι να μην επιλέγετε πιάτα που δεν είναι κατάλληλα για την ώρα και την εποχή που θα τα προσφέρετε.
3. Μην προσπαθείτε, χάριν εντυπωσιασμού, να προσφέρετε γεύσεις άγνωστες τόσο σε εσάς όσο και στους οικείους σας. Keep it simple…
4. Μην θυσιάσετε την ποιότητα του φαγητού σας, αυξάνοντας τον αριθμό των καλεσμένων σας.
5. Και θυμηθείτε…Τα spicy αρέσουν σε λίγους…
2. Τι δεν πρέπει να λείπει σίγουρα από ένα γαμήλιο μενού σε χειμερινό,ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό και φθινοπωρινό γάμο;
Μεσογειακή Αυλή
Χειμωνιάτικο γάμο: Οι σούπες βελουτέ και το ποιοτικό κόκκινο κρασί.
Ανοιξιάτικο γάμο: Οι φρέσκες – δροσερές σαλάτες.
Καλοκαιρινό γάμο: Τα πολύχρωμα cocktails για καλωσόρισμα.
Φθινοπωρινό γάμο: Ξερά φρούτα και ξηροί καρποί σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας κίτρινο τυρί.
Διαβάστε επίσης…
Politia Tennis Club: Οργανώνουμε μαζί τον γάμο των ονείρων σας
Chefi: Αυτό είναι το πιο boutique εστιατόριο για να φιλοξενήσει το τραπέζι του γάμου σας!
Chic Vintage Wedding στη Μεσογειακή Αυλή
Από τη Μάρθα Ντάβαρη