Παρόλο που 9 στα 10 μελλόνυμφα ζευγάρια καταφεύγουν πλέον στη λίστα γάμου ή τον τραπεζικό λογαριασμό, υπάρχουν και ορισμένοι που αφήνουν τους καλεσμένους τους να αυτοσχεδιάσουν. Προσοχή: ο αυτοσχεδιασμός πρέπει να είναι δημιουργικός μεν, ελεγχόμενος δε!
Ασημένιες κορνίζες
Δεν υπάρχει ζευγάρι που παντρεύτηκε ή βάπτισε το παιδί του στα 90s και δεν έλαβε ως δώρο τουλάχιστον 5 ασημένιες κορνίζες και μία εικόνα. Έχουν περάσει όμως σχεδόν 3 δεκαετίες από τότε και επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται, οφείλουμε να την ακολουθήσουμε. Μια ψηφιακή κορνίζα είναι άξιος διάδοχος και πολύ πιο εύχρηστος! (Bonus: δωρίστε τους και στικάκι με περασμένες φωτογραφίες τους, ώστε να έχουν έτοιμο και το υλικό).
Κηροπήγια
Επειδή η «σερβάντα» με τα κηροπήγια παραπέμπει πλέον σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία εποχής, αν επιμένετε στον συμβολισμό του φωτός, στραφείτε σε ένα μικρό φωτιστικό, με πρωτότυπο design και αγορασμένο πάντα από κατάστημα με κάρτα αλλαγής.
Σερβίτσια
Κρυστάλλινα ποτήρια και πιάτα με χρυσή πατίνα, που κοστίζουν μια περιουσία και βγαίνουν από το ντουλάπι μία φορά ανά δύο χρόνια με κομμένη την ανάσα – μην τυχόν και σπάσει κανένα, ακούγεται περισσότερο σαν απειλή, παρά σαν δώρο γάμου. Μια δωροεπιταγή από κατάστημα με είδη οικοσκευής, ώστε να επιλέξει το ζευγάρι τα σερβίτσια που θα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση είναι η προτιμότερη λύση.
«Διακοσμητικά»
Σχεδόν όλοι δεχόμαστε, πως το γούστο και η αισθητική γενικότερα είναι πολύ υποκειμενική και επομένως προσωπική υπόθεση. Γι’ αυτό καλό είναι, βάζα, κάδρα, ρολόγια τοίχου, κάθε είδους διακοσμητικά, ακόμα και «έργα τέχνης» να αποφεύγονται. Εκτός αν πρόκειται για αντικείμενα αγορασμένα από γκαλερί ή πωλητήρια μουσείων – με δυνατότητα αλλαγής πάντα.
«Είδη προικός»
Πετσέτες με κεντημένα μονογράμματα, σατέν σεντόνια, λινά τραπεζομάντηλα, κεντημένα παπλώματα και μαξιλαροθήκες είναι σίγουρα χρήσιμα αλλά αγγίζουν τα όρια του vintage. Προτιμήστε πιο εύχρηστα λευκά είδη, ανθεκτικά στις συχνές πλύσεις, έχοντας πάντα κατά νου, πως όσο αρέσει σε εσάς το σιδέρωμα άλλο τόσο αρέσει και σε όλους τους άλλους!
Μικροέπιπλα
Κουνιστές καρέκλες, πολυθρόνες, έπιπλα τηλεόρασης ή τραπεζάκια, μπορεί πράγματι να είναι πολύ εύχρηστα. Αρκεί το ζευγάρι να μην έχει ολοκληρώσει την επίπλωση του σπιτιού του. Για παν ενδεχόμενο, προτιμήστε κάτι πιο εύκολο στη μεταφορά!
Μαγειρικά σκεύη
Κατσαρόλες, τηγάνια, σετ κουτάλες, πυρέξ, τάπερ σχεδόν απαγορεύονται. Οι ηλεκτρικές συσκευές, πολύ πιο χρήσιμες και απαραίτητες σε κάθε νοικοκυριό, είναι μάλλον πιο safe επιλογή. Μια καφετιέρα ή ένα smart kitchen gadget είναι πάντα ελκυστικές προτάσεις.
Χρήματα στην τσέπη του γαμπρού
Όσο καλή και συγκινητική κι αν είναι η πρόθεση δεν παύει να είναι λίγο «άκομψο» και σίγουρα risky, γιατί τέτοιες ώρες είναι λίγο δύσκολο να θυμάται κανείς ποιος του έδωσε τι, και δεν είναι λίγες οι φορές που τα χρήματα χάνονται. Προτιμήστε μια ευχετήρια κάρτα – moneyholder.
Δώρα «έκπληξη»
Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύσκολη εξίσωση, καθώς οι συντελεστές δεν είναι σταθεροί. Ένα ταξίδι, για παράδειγμα, όσο υπέροχο και πρωτότυπο κι αν ακούγεται, αν το ζευγάρι δεν καταφέρει να το κάνει στο διάστημα που έχει οριστεί, απλά το χάνει. Χρειάζεται «σύστημα» και προσεκτική μελέτη, λοιπόν!
Δώρα εμπειρίας
Ένα spa, μια πτήση με αλεξίπτωτο για 2 και άλλα τέτοια έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και σίγουρα αποδεικνύουν ότι χαραμίσατε χρόνο (και χρήμα) για το συγκεκριμένο δώρο. Πριν κλείσετε μπάντζι τζάμπινγκ και για τη νύφη, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει υψοφοβία.
Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!
Cover photo credits: Pexels.com/Pixabay
Από την Εύα Ανυφαντή