Με μια ιστορία που γράφεται καθημερινά εδώ και 75 χρόνια, ο Φίλιππος και ο Θανάσης Παπασπύρου ηγούνται σήμερα του ιστορικού brand name “Παπασπύρου”, δίνοντας στον υπέροχο αυτό κόσμο γεύσης, πινελιές φρεσκάδας, ανανέωσης και μιας ποικιλίας που εντυπωσιάζει. Αυτό που όμως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να θαυμάζουμε είναι η προσήλωσή τους στα αγνά υλικά, τις χειροποίητες δημιουργίες και η ανεξάντλητη φαντασία τους που μοιάζει να μην σταματάει ποτέ!

IMG_1597

“Είμαστε το μοναδικό catering που παράγει όλα τα προϊόντα του inhouse και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς.”

Αν έπρεπε με 3 λέξεις να περιγράψετε το brand name Papaspirou ποιες θα ήταν αυτές;

Θ.Π. Δύσκολο να περιγράψεις ένα brand name με 75 χρόνια ιστορίας.. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό…Διαχρονικό, χειροποίητο, ποιοτικό!

Φ..Π. Θα πρόσθετα ανεξάντλητο, αυθεντικό. 

Ποιες αλλαγές κάνατε στον λατρεμένο χώρο γεύσης όλων των Ελλήνων; Πώς συνδυάσατε τον φρέσκο αέρα με την παράδοση και την εμπειρία;

Θ.Π. Ο Φίλιππος και εγώ έχουμε μεγαλώσει μέσα στις κουζίνες, από μικροί όταν το εργοστάσιο ήταν ακόμα στην Πουλίου, στο κέντρο της Αθήνας. Πλέον έχουμε αναλάβει εξολοκλήρου την επιχείρηση που το 1940 έστησε ο παππούς μας από το μηδέν και συνέχισε ο πατέρας μας. Έτσι, φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι η νέα γενιά, να «φέρνει» και νέο αέρα. Ο αδελφός μου είναι υπεύθυνος παραγωγής και εγώ έχω αναλάβει το εμπορικό κομμάτι και το catering.

Φ.Π. Δεν επαναπαυόμαστε. Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, δημιουργούμε, ταξιδεύουμε, ακούμε τους πελάτες μας. Όμως μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας που είναι να δημιουργούμε αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές πρώτες ύλες. Σαν μία μεγάλη κουζίνα σπιτιού.
eteriko papaspirou (8 of 18)

Τι προσφέρει το catering Papaspirou;

Θ.Π. Ανεξάντλητες επιλογές και tailor made προτάσεις για όλους τους πελάτες μας, είτε είναι εταιρίες, είτε είναι ιδιώτες. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η παραγωγή μας που απαρτίζεται από 6 τμήματα (κουζίνας, αρτοποιίας, σφολιατοποιίας, ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας, παγωτού) κάνει κάθε επιθυμία πραγματικότητα. Είμαστε το μοναδικό catering που παράγει όλα τα προϊόντα του inhouse και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς.
eteriko papaspirou (9 of 18)

Πώς φαντάζεστε έναν καλοκαιρινό γάμο σε νησί όπου το catering θα είναι δικό σας;

Θ.Π. Με άρωμα Ελλάδας. Λιτές, «καθαρές», μεσογειακές γεύσεις με φρέσκα υλικά εποχής. Ένα πλούσιο salad bar, ελληνικά ψάρια και κρέατα, καλοκαιρινά φρούτα, δροσερό παγωτό & σορμπέ.

Ποιες γεύσεις αγαπάτε περισσότερο;

Φ.Π. Αγαπάμε τις αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές.

IMG_1567

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι σχετικά με το catering του φαγητού και των γλυκών;

Θ.Π. Ανεξάρτητα από το αν είναι finger food party, περαστό cocktail ή καθιστό δείπνο επιλέξτε κλασσικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους. Αποφύγετε τις υπερβολές στην ποικιλία και την ποσότητα και φροντίστε να υπάρχει μία συνοχή στα πιάτα. Να είστε σίγουροι ότι θα μείνει η καλύτερη «γεύση» στους καλεσμένους σας αν η σύνθεση του μενού βασίζεται σε φρέσκιες και ποιοτικές πρώτες ύλες, σωστά μαγειρεμένα πιάτα και σε ένα service που διακρίνεται για την άμεση εξυπηρέτηση, τον επαγγελματισμό και την ευγένεια. eteriko papaspirou (12 of 18)

Έχετε κάποιες “σπεσιαλιτέ”;

 

Φ.Π. Από πού θέλετε να ξεκινήσουμε; Αλμυρές ή γλυκές σπεσιαλιτέ; Προσφέρουμε μία πλούσια γκάμα από finger food επιλογές: ethnic πλατώ με φαλάφελ, χούμους, ταμπουλέ  & crispy αραβικά πιτάκια, κοτολέτα μοσχαρίσια βιλερουά, ταρτάκια quiche αλλά και αυθεντικές παραδοσιακές προτάσεις όπως αθηναϊκή σφυρίδα, τυρόπιτα χωρίς φύλλο, φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό λιαστή ντομάτα και φέτα. Και φυσικά δημιουργούμε τις πιο ιδιαίτερες τούρτες γάμου, γλυκά κεράσματα για candy bar όπως: χειροποίητα macaron, θεματικά μπισκότα, όλες τις γεύσεις γλυκών σε σφηνάκι (από την κλασσική νουγκατίνα μέχρι banoffee) και φυσικά σπιτικό παγωτό!

we r the family portrait

Λέτε YES I DO :

Θ.Π. Στο βουνό και στη θάλασσα.

Φ.Π. Σε συνταγές πρόκληση.

…και NO I DON’T:

Θ.Π. Στο να θυσιάσω την ποιότητα των προϊόντων μας για να έχω μεγαλύτερο κέρδος.

Φ.Π. Στην έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας.

we r the family portrait

Yes I do Info: O Φίλιππος Παπασπύρου επιμελήθηκε πριν λίγες μέρες την εντυπωσιακή και γευστική γαμήλια τούρτα στο γάμο του Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη.

Papaspirou

διεύθυνση: Χαλάνδρι, Κηφισιά, Αθήνα, Αχαρνές

τηλέφωνο: 2102409235

site:www.papaspirou.gr

facebook: papaspirou.gr

instagram: papaspirou

PAPASPUROU

Credits

Photos: Δανάη Ίσαρη

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου & Σαββίνα Σκεπετάρη

Location: Radisson Blu Park Hotel

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από τη Μυρτώ Κάζη