Με αφορμή τη συνεργασία του True Catering by Radisson Blue Hotel με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, βρεθήκαμε, ο αρχισυντάκτης του Yes I Do Παναγιώτης Κούστας και εγώ, σε ένα καταπληκτικό pre-Christmas party με ευχάριστο κλίμα, άψογο σέρβις και σπέσιαλ λιχουδιές. Αφού παρακολουθήσαμε την οργανωμένη ξενάγηση των εκθεμάτων του μουσείου, κατευθυνθήκαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του event. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τις κόκκινες πινελιές και το εντυπωσιακό flower wall μάς έβαλαν αμέσως σε Christmas mood, ενώ οι γνώριμα αγαπημένες και ξεχωριστές γεύσεις του True Catering by Radisson Blue Hotel απογείωσαν τη βραδιά. Και τότε ακριβώς σκεφτήκαμε -στο Yes I Do δουλεύουμε- πως σαν αυτό το πάρτι θα μπορούσε να είναι και το wedding party ενός γάμου, καθώς το μοναδικό μενού που υπογράφει η έμπειρη ομάδα του True Catering απογειώνει το festive πνεύμα που χαρακτηρίζει τόσο τη χριστουγεννιάτικη περίοδο όσο και τους γάμους.
Ο χώρος του cocktail party στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Οι επιλογές ήταν αμέτρητες και όλες εκλεκτές. Κάναμε menu tasting στα 5 διαφορετικά stands που είχαν στηθεί προς τέρψη των καλεσμένων, ενώ τιμήσαμε και τα ζεστά και κρύα πιάτα τα οποία προσέφεραν οι σερβιτόροι που περιφέρονταν στον χώρο με τις κομψές ποδιές τους. Στο μπαρ, πέρα από τα ποτά, μπορούσε κανείς να γευτεί μικρές αλλά γεμάτες γεύση νοστιμιές. Οι καλεσμένοι στο μοναδικό αυτό event μπορούσαν να δοκιμάσουν τορτίγιες με guacamole και crudites λαχανικών με sweet chili sauce που έδιναν ένα sneak peek για το τι θα επακολουθούσε.
Δροσιστικά κοκτέιλ και «χριστουγεννιάτικα» ποτά συνόδευαν τις εκλεκτές γεύσεις
Ανάμεσα στα «περαστά» πιάτα, εκείνα που έκλεψαν την παράσταση από τις κρύες επιλογές ήταν η γαρίδα με gel mango και το tartar σολομού με αβοκάντο, yuzu και flakes λαχανικών, ενώ από τα ζεστά ξεχωρίσαμε το ριζότο με σπαράγγια και παρμεζάνα. Στα stands με το εντυπωσιακό food styling περιλαμβάνονταν υλικά και γεύσεις από όλο τον κόσμο, τα οποία απευθύνονταν και στον πιο απαιτητικό κριτή. Διασχίζοντας τη μεγάλη αίθουσα που φιλοξένησε το event από τα αριστερά προς τα δεξιά, σταθήκαμε στο stand με τα sushi maki & nigiri και εκεί καταλάβαμε γιατί το True Catering by Radisson Blue Hotel φημίζεται για την ιαπωνική κουζίνα του.
Γαρίδα με gel mangoWho loves sushi? Yes we do!
Επόμενη απολαυστική στάση μας η τραγανή πάπια Πεκίνου η οποία ήταν τυλιγμένη σε πιτάκια με στικς λαχανικών και συνοδευόταν από δύο σάλτσες. Tο carvery stand ικανοποίησε υπέρ του δέοντος τον «προπονημένο ουρανίσκο» μας, προσφέροντας rib Sunday roast με συνοδεία πουρέ από καρότο. Ως λάτρεις των τυριών, των αλλαντικών και των λαχανικών θα αποκαλούσαμε το 4ο stand «επίγειο παράδεισο», αφού η ποικιλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Λατρέψαμε κάθε είδος τυριού, γευτήκαμε τα ταιριαστά chutneys και τις ευφάνταστες διαφορετικές σαλάτες. Αν ήταν να ξεχωρίσουμε μόνο ένα πιάτο, αυτό θα ήταν τα μανιτάρια porcini ψητά και τα λευκά μανιτάρια με τις πολύχρωμες φακές, το crispy σύγκλινο Μάνης, την πούδρα ντομάτας, τα flakes από πεκορίνο Αμφιλοχίας και τη vinaigrette από λευκό βαλσάμικο.
Η τραγανή πάπια Πεκίνου τυλιγμένη σε πιτάκια από το προσωπικό του True Catering by Radisson Blue HotelΠανδαισία χρωμάτων και γεύσεων
Last but not least… το επιδόρπιο ήρθε σε μικρές ποσότητες μεγάλων απολαύσεων! Mini mousse bitter με mousse κάστανο, δροσιστικά mini lemon pies, λαχταριστά mini tiramisu, μικρά ελληνικά παραδοσιακά γλυκάκια και τρουφάκια σοκολάτας σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα που ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας.
Το εντυπωσιακό flower wall για μοναδικές φωτογραφήσεις
Είτε προτιμάτε τα Χριστούγεννα ως εποχή για τον γάμο σας, είτε οποιαδήποτε άλλη εποχή, με τη μικρή -true- γεύση που σας δώσαμε, μπορείτε να φανταστείτε το άψογο αποτέλεσμα που προσφέρει το True Catering by Radisson Blue Hotel, τόσο όσον αφορά τη γεύση, όσο και την οργάνωση και το άψογο σέρβις σε μια wedding reception ή ένα πάρτι!
Διαβάστε επίσης…
Χριστουγεννιάτικοι γάμοι: Οι καλύτερες φωτογραφίες στο Pinterest
A December to remember: 5 celebrity «χριστουγεννιάτικοι» γάμοι που άφησαν εποχή