Yes I do Cool artisan 3

Photos by: Yorgos Fasoulis

Grooming by: Gina Andriopoulou

Hairstyling by: Nelly Koutsoliakou

Location: Marathon Beach Resort

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του good food passionate, fashion lover και adventure hunter, εμείς θα προσθέταμε κάτι ακόμη, για το YID ο Γαβριήλ (aka Cool Artisan) είναι ο go to σύμβουλος για όλες τις απορίες μας όσον αφορά τους γλυκούς πειρασμούς! Τον εμπιστευόμαστε γιατί αν και η ζαχαροπλαστική είναι το χαλαρωτικό του χόμπι, δεν την αντιμετωπίζει ποτέ επιπόλαια. Για τον Γαβριήλ “η ζαχαροπλαστική απαιτεί μεγάλο σεβασμό σε αναλογίες, χρόνους και δεν συγχωρεί τα λάθη”. Φυσικά μας ενώνει άλλο ένα κοινό…η αγάπη μας για τα γλυκά με φρέσκα φρούτα και φυσικά τη σοκολάτα… Ποτέ δεν λείπει η σοκολάτα από τα γλυκά του και αυτό το εκτιμούμε ιδιαιτέρως!

Yes I do Cool artisan 2

Αναζητώντας, λοιπόν, πληροφορίες, προτάσεις και tips για τα ιδανικά Wedding Desserts απευθυνθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτόν! Το YID του έθεσε τις απορίες που έχουν όλα τα ζευγάρια και αυτός μας κάλυψε πλήρως με τις απαντήσεις του!

Απορία Νο 1: Ποιά trends κυριαρχούν στα γλυκά του γάμου;

G.N. : Το trend που κυριαρχεί αλλά μας αποχαιρετά σιγά σιγά είναι οι λουκουμάδες! Το είδαμε και το φάγαμε πολύ και είναι καιρός να κάνει στην άκρη για να έρθει η επόμενη τάση! Βλέπω ότι τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει το trend του χειροποίητου και του σπιτικού μακριά από τις έτοιμες κρέμες των ζαχαροπλαστείων.

Απορία Νο 2: Go for the chocolate or the vanilla;

G.N. : Η σοκολάτα αρέσει στο 99,9% του κόσμου και συνεπώς θα αφήσει μεγαλύτερη ποσοστό των καλεσμένων ικανοποιημένο. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζονται όλα στις σωστές αναλογίες.

Gabriel Nikolaidis - Cool Artisan (2)

Απορία Νο 3: Wedding Cake vs. Wedding Treats;

G.N. : Μα και τα δυο είναι απαραίτητα! Αν πρέπει να διαλέξω ένα θα πω το Wedding Cake γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα εθιμοτυπικά της τελετής! Έχει ωραίο συμβολισμό και κρύβει πολύ ρομαντισμό.

Χμ…προτίμηση στο Wedding Cake; Ποιό να πρωτοδιαλέξουμε;

G.N. : Θα πρότεινα ένα Cake με σοκολατένιο παντεσπάνι, κρέμα σαμπάνιας και φράουλες.

Yes I do Cool artisan 1

Gabriel Nikolaidis - Cool Artisan (1)

Και αν μιλάμε για έναν destination γάμο σε κάποιο νησί; Η επιλογή σου θα άλλαζε;

G.N. : Για εμένα είναι σημαντικό το γλυκό να είναι custom made όπως και το νυφικό! Θα πρέπει να κρύβει αναφορές στην καταγωγή του ζευγαριού όσο αφορά στις πρώτες ύλες και βέβαια να ταιριάζει στην εποχή που γίνεται ο γάμος! Είναι ωραίο να βλέπω ανθρώπους που τιμούν την καταγωγή τους και επιλέγουν wedding cakes που βασίζονται σε υλικά όπως το φυστίκι ή η μαστίχα. Δεν μπορώ να φανταστώ για παράδειγμα ένα red velvet cake στη Σίφνο…

Αν το ζευγάρι ακολουθήσει την συμβουλή σου και θελήσει και Wedding Treats, what’ s the best choice;

G.N. : Τα διαχρονικά, παιχνιδιάρικα macaroons!

Yes I do Cool artisan 4

Gabriel Nikolaidis - Cool Artisan (4)

Basic Advice:

Αυτό που θα πρέπει να ψάξει κάθε ζευγάρι είναι ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των καλεσμένων, θα ανταποκρίνεται στο budget τους και θα είναι φρέσκο! Οι custom δημιουργίες μετρούν πάντα θετικά! Είναι καλύτερο να αναζητήσεις τούρτα ή cupcakes από ένα “σπιτικό” εργαστήριο (δοκιμασμένο) παρά από μια μαζική εταιρία catering. Συνήθως οι μαζικές λύσεις ενέχουν κινδύνους.

Yes I do Cool artisan 5

Yes I Do || No I Don’t  for your wedding dessert by Cool Artisan…

Yes I Do:

Φρέσκες πρώτες ύλες

Ποικιλία στις γεύσεις

Παραδοσιακά γλυκά

No I Don’t

Μαζικά catering

Κατεψυγμένες τούρτες

Λουκουμάδες

 Gabriel Nikolaidis - Cool Artisan (3)

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Γαβριήλ και να επικοινωνήσετε μαζί του…

Website: coolartisan.net

Email: coolartisan@gmail.com

FB: CoolArtisan

Twitter: Gab_Nikolaidis 

Instagram: gabnikolaidis

 Yes I do Cool artisan 6

 Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο δεύτερο τεύχος του #yesidogr_freepress το οποίο και θα βρείτε εδώ !

 Από την Ευαγγελία Σιγάλα