Η παράδοση να μη βλέπεις τον/τη σύντροφό σου πριν από την εκκλησία εξακολουθεί να υιοθετείται ακόμα και σήμερα από πολλά ζευγάρια. Καθώς λοιπόν σκέφτεστε να την ενσωματώσετε στην ημέρα του γάμου σας, μπορεί να σας δημιουργηθούν κάποιες απορίες, όπως, από πού προέρχεται η συγκεκριμένη παράδοση; Γνωρίζατε ότι χρονολογείται από τότε που οι γάμοι γίνονταν μέσω προξενιού και το ζευγάρι δεν επιτρεπόταν να συναντηθεί μέχρι την τελετή;
Τι αναφέρει η παράδοση
Πείτε το κακή τύχη ή δεισιδαιμονία, αλλά το να μη δείτε ο ένας τον άλλον πριν από την τελετή μπορεί να κάνει τη στιγμή της συνάντησής σας στα σκαλιά της εκκλησίας ακόμα πιο ξεχωριστή. Ωστόσο, η παράδοση αυτή έχει λιγότερο ρομαντική προέλευση. Οι γάμοι στο μακρινό παρελθόν είχαν περισσότερο τη μορφή μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο οικογενειών. Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι δεν περνούσε μόνο το πρωί του γάμου χωριστά: υπήρχε μια εποχή που ήταν απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο για το ζευγάρι, να μην έχουν δει ποτέ ο ένας τον άλλον πριν από τον γάμο.
Η συμφωνία γινόταν συνήθως από τον πατέρα της νύφης, ο οποίος ήθελε η κόρη του να κάνει έναν πλούσιο γάμο. Ωστόσο, ανησυχούσε ότι αν ο γαμπρός την έβλεπε πριν από την τελετή μπορεί να μην την έβρισκε αρκετά ελκυστική και υπήρχε η πιθανότητα να ακυρώσει τον γάμο. Έτσι, για να μην μπει σε κίνδυνο η φήμη της οικογένειας, το ζευγάρι δεν έπρεπε να συναντηθεί μέχρι την ημέρα της τελετής.
YES I DO Note: Το πέπλο της νύφης βοηθούσε ώστε ο γαμπρός να μη δει το πρόσωπό της μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν θα ήταν πια πολύ αργά για να φύγει.